yU dance

Door een veilige bedding een respectvolle en integere intentie creëren we een ontmoeting. Altijd eerst in contact met jezelf en van daaruit in verbinding met de ander. Aan jou de volledige vrijheid om vorm te geven aan je eigen dans (en verdieping).

yU dance Experience (wekelijks, instroom via deelnemende dansers)

'Voor de ervaren danser die graag wil ervaren'

Onder begeleiding van de heerlijke muziek van DJ o' Nysos

We streven naar een fijne, mooie en lekkere energie op de dansvloer. Als danser weet je hoe je de verbinding met jezelf legt, hoe je de verbinding met de ander legt en hoe je het contact met elkaar afstemt. We zien dat als basis voor mooie ervaringen. De opbouw van de avond ondersteunt dat.

Na binnenkomst nemen we tijd om te landen in een cirkel met korte kennismaking en uitleg.

Om het contact met jezelf aan te gaan, beginnen we de dans met een warming-up van muziek die begint met een meditatie en die langzaam opbouwt naar muziek waarmee je lekker in je lichaam komt. Dit duurt ongeveer een half uur.

Na deze warming-up bieden we afwisselend twee soorten dansavonden aan:

  1. De ene avond vervolgen we de warming-up met fijne, lekkere en afwisselende dansmuziek die steeds wordt afgestemd op de energie op de dansvloer. Tussendoor kan je je eigen rustmomenten nemen of meegaan in de rustmomenten van de muziek. We veronderstellen dat je ervaring hebt met dansvormen waarbij je ook het contact met de ander aangaat, zoals Tantric Dance, Somatic Dance, Biodanza en Contact Improvisatie.

  2. De andere avond vervolgen we de warming-up met dansrondes van leiden en volgen (met blinddoek). Na ieder nummer volgt een korte pauze van stilte. Deze dansvorm wordt Tantric Dance genoemd. Als je hieraan mee wil doen verwachten we bekendheid en ervaring met de Tantric Dance.

Wil je ook komen dansen?

We gaan zorgvuldig om met het groepsproces. Als introducee kom je mee met iemand die al bij ons danst of via uitnodiging van ons.


Contactformulier en inschrijven nieuwsbrief vind je onderaan de startpagina van yU dance.

De danszaal is goed bereikbaar met trein en auto

Voel je van harte welkom.

See yU!

Ervaring van een deelnemer

Ik kan enorm genieten van dansen. Mijn mooiste en meest intense danservaring had ik gisterenavond.

De facilitator van de groep waar ik elke keer opnieuw intens van genoot is een prachtig mens met een hoge trilling en is in staat om af te stemmen op wat er is. Toen ik laatst aan haar vroeg of zij een gelegenheid kende waar meer dansers kwamen die vanuit zichzelf al in staat zijn om vanuit verbinding met zichzelf in verbinding te gaan tijdens de dans, kon zij mij geen andere gelegenheid aanreiken.

Gisteren was ik blij verrast!

Als je als geoefende danser;
Vanuit liefdevolle verbinding en overgave met jezelf;
In volledige verbinding met de ander;
In een mooie danszaal met geoefende dansers;
Begeleid en tegelijkertijd zonder workshop;
Waarbij de muziek volledig is afgestemd op wat er IS …

...
wilt dansen en jezelf wilt laten verrassen en verwonderen, dan zou ik je aanraden om contact te zoeken met de organisatoren van deze dansavonden!